Hallo TwintigTwintig

Ik heb een moeilijk jaar achter mij gelaten. Een jaar waarin ik verplicht een nieuwe start heb moeten maken. Een jaar waarin het lang niet altijd makkelijk geweest is, maar ik heb zeker ook hele mooie momenten beleefd in 2019. Ik heb genoten van de momenten dat de kinderen bij mij waren. Ik ben gestart met een voor mij noodzakelijke cursus. Ik heb weer contact op genomen met oude vrienden. Ik heb eenzame momenten beleefd en daarom tranen gelaten, maar ik heb ook genoten van de mensen om mij heen en daar een traantje van geluk om gelaten.

Maar het afgelopen jaar is afgesloten en heb ik achter mij gelaten en ik heb het nieuwe jaar TwintigTwintig verfrissend, met een duik in de Zuiderplas, geopend. Tweedûûzendtwintig is het eerste jaar van een nieuw decenium, ’n jaar waar ik met vol vertrouwen naar uit kijk. Een jaar voor nieuwe herinneringen, nieuwe of vernieuwde vriendschappen, een jaar met nieuwe mogelijkheden. Oftewel 2020 beloofd een mooi jaar te worden.

Bucketlist 2020

Natuurlijk maak ik jaarlijks, net als héél veel andere mensen, een soort bucket-list met punten die ik anders zou willen zien ten opzichte van het voorgaande jaar. Zo ook voor het komende jaar en ik zal hier onder enkele punten benoemen waar ik komend jaar op wil gaan letten en ga uitvoeren.

Cursus ten uitvoer brengen

Het afgelopen jaar ben ik gestart met een cursus “Effectieve Communicatie”. Een cursus die in mijn ogen hard nodig was voor mezelf. Jaren heb ik een heel teruggetrokken leven geleefd, heb ik mezelf en personen die ik liefheb verwaarloosd en was ik slecht in communiceren met anderen. Gedurende deze cursus leer ik zelfvertrouwen te kweken door buiten mijn comfortzone te stappen. Ik leer op te komen voor mezelf, mijn grenzen te verleggen en aan te geven en om te gaan met conflicten. Ook het geven en ontvangen van kritiek wordt behandeld gedurende deze cursus. Allemaal simpel, eenvoudig, maar toch wel lastige stappen die ik moet en ga overwinnen. Ik kijk dan ook om hieraan te blijven werken, dit zal met vallen en opstaan gaan, maar uiteindelijk zal ik hierdoor een fijner en opener persoon worden. Iemand met meer energie en levenslust.

Vrijer zijn t.o.v. familie en vrienden

Ik ben iemand met een behoorlijk eigen wil. Als ik iets niet wil, dan gebeurd het ook niet. Als ik denk dat iets op een bepaalde manier moet dan met het ook zo. Dit heeft afgelopen jaar en ook de jaren daarvoor regelmatig voor problemen gezorgd. Familie, vrienden, collega’s hebben dat niet altijd kunnen waarderen. Ik ben standvastig, dit kan een positief kenmerk zijn van mij, maar ik ondervind hier problemen van. Het zal me veel moeite gaan kosten, maar ik wil hier vrijer mee omgaan. Soms dingen op zijn beloop laten. Dit is niet alleen beter voor de mensen om mij heen, maar op den duur ook voor mezelf. Ik wil mijn kinderen meer eigen beslissingen laten maken en niet proberen een voor mij geijkte weg voor hen uit te stippelen. Dat komt denk ik zeker ten goede aan de onderlinge verstandhouding. Ik denk dat de kinderen dan een stuk zelfstandiger gaan worden en dat dit hun zeker ten goede komt.

Nieuwe vrienden maken

Ik wil komend jaar ook proberen nieuwe vriendschappen te maken met mensen die voor mij nu nog onbekend zijn of oude vriendschappen weer uit het slijk gaan trekken en deze gaan oppoetsen. Ik weet dat echte vrienden moeilijk te vinden zijn, maar ik heb ze zeker. Ik heb ze de laatste jaren verwaarloosd, maar dat ga ik zeker niet meer laten gebeuren. Ik ga ze bellen, met ze afspreken en dingen ondernemen. Misschien kom ik dan ook wel nieuwe mensen tegen met wie ik een vriendschap kan opbouwen.

Uit comfortzone stappen

Het komende jaar wil ik uit mijn comfortzone stappen. Weg van de voor mij zo geijkte dingen en nieuwe onbekende dingen opzoeken. Ik ben iemand die houd van tradities en daar dan ook aan vast probeert te houden. Dit omdat het vertrouwd is voor mij en ik niet snel iets spontaans zou ondernemen. Ik probeer dingen tot in de puntjes geregeld te hebben voordat ik er aan begin. Ik weer bijvoorbeeld al weken van te voren dat ik een dagje naar de Efteling ga, of dat ik op een bepaalde dag iets wil gaan doen. Dit moet niet op het laatste moment wijzigen omdat ik dan helemaal van slag ben. Maar wat is er nou mooier en leuker om dingen spontaan te kunnen ondernemen? Dus als een vriend mij opbelt om vanavond een drankje te gaan doen, dit ook te gaan doen en hier niet te veel over te hoeven nadenken. Hier wil ik komend jaar mee aan de slag. Dit zal mij veel energie gaan kosten, maar ik denk dat mensen om mij heen versteld zullen staan als het mij lukt.

Gezondere leefstijl

Gezondere leefstijl dat lees je goed. Sinds dat ik een enkelblessure heb opgelopen bij, de sport die mij nog altijd op de eerste plaats staat, rugby heb ik mezelf eigenlijk nooit meer kunnen zetten tot een of andere vorm van beweging. Ja ik fiets zo nu en dan naar mijn werk, maar daar houd het dan ook aardig mee op. Ik voel dat ik energie genoeg heb, maar omdat ik mezelf niet kan zetten tot iets actief ben ik snel moe, voel ik me lui en sloom. Daarnaast zorg ik, gedurende de weken dat de kinderen niet bij mij zijn, niet goed voor mezelf. Een snelle hap is makkelijker, kost minder tijd om te bereiden en zorgt ervoor dat de honger snel verdwenen is. Omdat ik verder niks om handen heb, ga ik als ik in de avonduren alleen op de bank zit lopen snaaien en eet ik alles wat los en vast zit. Als gevolg is dat er steeds hogere getalletjes op de weegschaal komen te staan en dat ik mee steeds slomer ga voelen en nog minder snel van de bank wil komen. Dat is iets wat voor mijzelf moet veranderen komend jaar. Ik denk als ik dit allemaal kan doorbreken ik een sportiever, leuker en gezonder persoon ga worden dan wat ik momenteel ben. Misschien moet ik wel skeelers of een mountainbike gaan aanschaffen zodat ik mezelf tot een actievere en gezondere leefstijl moet gaan zetten.

Bovenstaand enkele punten op mijn zogenoemde bucket-list die ik komend jaar wil aanpakken. Het zal met vallen en opstaan gaan, maar ik denk dat het mij gaat lukken. Daarnaast wil ik vaker een persoonlijk blog bericht gaan schrijven. Ik ben er achter gekomen dat schrijven mij goed doet en dat ik hiermee dingen van mij af kan zetten, maar misschien laat het mij ook wel inzien dat dingen anders kunnen en misschien wel moeten.

Ik wil deze blog afsluiten met het volgende: Laat 2020 voor iedereen een mooi jaar worden in gezondheid, met veel liefde en voorspoed. We spreken en zien elkaar in het komende jaar.