Op de blote voeten

Tweede paasdag 2019. Sinds mijn relatiebreuk is dit de eerste pasen die ik niet meer als écht gezin zou doorbrengen. Maar natuurlijk vorm ik nog steeds een gezin met Elin & Vince. Alleen door het co-ouderschap wat ik samen met de ex heb zijn de kinderen om de week bij de moeder en om de week bij mij. Deze week zouden de kinderen bij hun moeder zijn. Omdat het voor de kinderen ook het begin is van een leven met gescheiden ouders willen we de begin periode de kinderen zoveel mogelijk rust geven door ze niet in de week dat ze bij de een zijn ze ook niet nog eens naar de andere te brengen. Maar na wat overleg hebben we in goed overleg besloten dat Elin & Vince tweede paasdag bij mij zouden doorbrengen.

In de ochtend werden Elin & Vince gebracht en mochten ze eerst paaseieren gaan zoeken in het “nieuwe huis” zoals zij het oudere huis noemen. Omdat deze wel ingericht is, maar nog niet vol staat met spullen had ik de eieren extra moeilijk verstopt. Maar volgens Elin (bijna 6) en Vince (4 jaar) waren de eieren te makkelijk verstopt en na een kleine 20 seconden hadden ze dan ook al alle verstopte eieren, zowel beneden als boven, gevonden. Als single daddy weer iets geleerd, volgend jaar de paaseieren verstoppen op nog moeilijkere plekken.

Tweede paasdag 2019 was een schitterde zonnige dag en de weersvoorspellingen gaven een temperatuur aan van ongeveer 26°C. Dat betekende dus dat we buiten een hoop dingen konden gaan doen. De kinderen goed ingesmeerd met zonnebrand gingen we op pad. Van de tuinman, die in het “oude huis” waar ik tot voorheen woonde de tuin heeft aangelegd en ik hem in het “nieuwe huis” had uitgenodigd om de schutting te komen plaatsen, hadden wij gehoord over een Blotevoetenpad in de Kruisstraat. Dus hop, in de auto en helemaal naar Kruisstraat rijden.

Eenmaal aangekomen bij Landwinkel Valenkamp kregen we een korte uitleg over wat we konden verwachten en welke richting we uit moesten lopen. Na nog wat kippen gevoerd te hebben en gewacht te hebben tot de dochter van de eigenaar nog wat paaseieren had verstopt begonnen we met het blotevoetenpad met de zoektocht naar de verstopte paaseieren. Volgens mij hebben mijn kinderen, tenminste een van de kinderen, een soort super-ogen want ook hier waren de eieren binnen enkele seconden gevonden. Uiteindelijk verdwenen denk ik ongeveer veertig chocolade eitjes in mijn rugtas. We weten niet of dat de bedoeling was, maar vanwege de temperatuur hebben we ze maar meegenomen. Voor de kinderen die na ons op pad op het blotevoetenpad gingen waren er in ieder geval geen paaseieren meer om te vinden.

We liepen in het begin om te wennen een stuk over stukjes boomschors. Best wel vreemd om zo op je blote voeten op boomschors te lopen als je normaal gesproken de gehele dag schoenen aan hebt. In het begin was het nog een raar gevoel aan je voeten en ging je een beetje verkrampt je voeten proberen neer te zetten, maar na enkele meters was de gewenning weg en liepen we vrij over de verschillende ondergronden. Van gras tot steentjes en van modder tot droog zand en kwamen, in de kleine anderhalve kilometer die het pad lang is, verschillende ondergrondsoorten voor waar we overheen moesten lopen. Van matten tot glazen potten en van boomstammen tot beton, je kon het zo gek niet bedenken of we kwamen het tegen op het pad.

Bruggetjes, deuren, hutten, waterplassen en overige speel- en klautertoestellen kwamen we onderweg tegen. Echt een leuke ervaring voor de kinderen. Ze konden klimmen over rotsen en boomstammen, ze konden in hutten zitten en door oude rioolpijpen kruipen. Er was zelf een waterplek, waarbij ze met verschillende waterpompen het water op verschillende hoogten konden krijgen waardoor het door oude wasbakken ging lopen om uiteindelijk een klein poeltje te vullen. Na een kleine twee uur over het blotevoetenpad gelopen te hebben kwamen we bij het eindpunt aan. Hier moesten we door verschillende bakken lopen die gevuld waren met schelpen en verschillende steensoorten, voordat we uiteindelijk door een klein nagemaakt riviertje met keien bij het eindpunt van de wandeling kwamen.

Op het eindpunt konden we onze voeten wassen in een oude veevoederbak en konden we nog een bezoek brengen aan de landwinkel. Na deze inspannende activiteit was het tijd om thuis een lekker verkoelend ijsje te gaan eten alvorens we uiteten zouden gaan bij een van de opa’s en oma’s. We sloten de tweede paasdag af met gourmetten. Nu konden de kinderen heerlijk gaan genieten van de twee weken meivakantie. Maar daarin in een volgende blog-artikel meer.