De eerste maanden alleen

Het is nu al een paar maanden sinds dat ik niet meer samenwoon met mijn ex-partner. Begin april heb ik ons gezamenlijk koophuis achter mij gelaten en ben ik enkele honderden meters verderop gaan wonen. De maanden in mijn cq ons nieuwe huis zijn voorbij gevlogen. Deze periode was niet altijd even makkelijk, maar ik denk dat ik mij er zelf goed door heen geslagen heb. Het huis begint al steeds meer als mijn huis te voelen en langzaam kan ik alles een plaatsje gaan geven en kijken naar de toekomst. Gelukkig voelen de kinderen zich ook thuis en dat is misschien wel het belangrijkste van allemaal voor mij.

Eenzaam en alleen

Natuurlijk heb ik nog momenten dat ik mezelf eenzaam en alleen voel. Als de kinderen bij hun moeder zijn en ik kom thuis van mijn werk dan voelt het huis zo leeg. Maar ook in de weken dat de kinderen bij mij zijn voel ik mezelf nog wel eens eenzaam en alleen. Natuurlijk heb je die dagen genoeg reuring om je heen door de kinderen, maar op het moment dat ze op bed liggen te slapen is het huis toch leeg. Er is dan niemand om tegen aan de praten. Ik zal eerlijk zeggen dan laat ik zo nu en dan op de bank wel een traantje rollen.

Vrienden

Gedurende deze laatste maanden ben ik er wel achter gekomen wat ik de laatste jaren heb laten schieten. Ik heb vrienden de laatste jaren niet altijd op de juiste manier behandeld vind ik. Gelukkig heb ik de afgelopen maanden wel een paar keer wat vrienden over de vloer gehad en die momenten waren erg gezellig en hebben veel voor mij betekend. Echte vrienden zullen dan ook altijd voor je klaar zullen staan. Ik kan en mag echter niet verwachten dat ze mij elke dag, of elk moment dat ik het moeilijk hebt, kunnen komen vergezellen. Ook zij hebben hun eigen leven. Naar vrienden toe gegaan ben ik echter de laatste maanden nog niet. Dit is iets wat ik de laatste jaren flink heb verwaarloosd en op deze spiraal te doorbreken moet ik een behoorlijk drempel nemen voor mijzelf en zover is het nog niet. Wel heb ik aan een aantal vrienden voorgesteld om samen een hapje te gaan eten in de stad en dat is een persoonlijke overwinning voor mij. Het idee is van mijn hand gekomen en heb hierin ook het voortouw genomen. We gaan met meerderen uit eten, want alleen met een goede vriend of vriendin uit eten gaan zou ik op dit moment nog niet zo snel doen.

Zomervakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nog een paar dagen en dan hebben de kinderen zomervakantie. Ook dat is weer een nieuwe periode voor ons. Voor het eerst zullen de kinderen drie weken bij mij zijn en drie weken bij hun moeder in plaats van om en om. Gedurende de zomervakantie gaan gezellig met zijn drietjes op vakantie. Een weekje maar, niet in het buitenland, maar daardoor zal de vakantie niet minder zijn. Verder gaan we een andere week van onze gezamenlijke vakantie leuke uitstapjes en dagtripjes maken. En als het een beetje mooi weer is rijden we misschien ook nog wel een dagje naar zee.

Cursus

In het najaar start ik met een cursus “effectieve communicatie“. Ik kijk hier erg naar uit, omdat ik denk dat deze cursus mij kan helpen in het dagelijkse leven. En toch vind ik het van de andere kant erg spannend. Ik hou er namelijk niet van als alle ogen op mij gericht zijn en sla dan dicht. Maar daarvoor is deze cursus ook, misschien krijg ik hierdoor wel meer zelfvertrouwen.