Welk doel wil jij dit jaar bereiken?

Teatopic #3 : Ook in het nieuwe jaar zal ik regelmatig antwoord geven op een tea-topic van Pickwick. Een van de eerste vragen die ik voor mijn kiezen kreeg is de volgende.

Welk doel wil jij dit jaar bereiken?

Het antwoord op bovengenoemde vraag heb ik vermeld in mijn persoonlijke blog “Hallo TwintigTwintig”. Klik hier, dan kan je dit bericht teruglezen. Maar zo makkelijk maak ik het mijzelf er natuurlijk niet vanaf in dit bericht. Een van de punten die ik had vermeld was dat ik vaker buiten mijn comfortzone wil stappen. Omdat ik een gewoonte dier ben, wat liefst vertrouwde dingen blijft ondernemen, is het uit mijn comfortzone stappen een lastige stap voor mij. Als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen zal ik het meerendeel van de tijd dezelfde winkel kiezen en zal ik dezelfde route binnen in de winkel bewandelen. Daarnaast neem ik dan bijna altijd dezelfde boodschappen mee, dit omdat het een gewoonte is en ik niet van veranderingen hou. Ga ik op pad om bijvoorbeeld een spijkerbroek te kopen, dan kom ik ook thuis in thuis met een spijkerbroek en met niks anders. Dit terwijl ik ook leuke t-shirts of mooie polo’s zie, maar omdat ik hiervoor niet ben gaan winkelen koop ik dat dan ook niet. Daarnaast zou ik, als ik uit mijn comfortzone stap, vrijer zijn ten opzichte van Elin & Vince. Ik zou ze dan meer hun eigen beslissing kunnen laten uitvoeren zodat zij kunnen leren van eventuele fouten. Nu, ben ik als vader, nog veel te beschermend op sommige punten, terwijl ik dat op andere punten juist totaal niet ben.

Naast het uit mijn comfortzone stappen zou ik komend jaar ook nieuwe mensen willen ontmoeten. Met de cursus Effectieve Communicatie heb ik nieuwe mensen ontmoet en dat zou ik willen doorvoeren naar mijn privé leven. Niet dat ik ergens dagelijks de deur plat ga lopen, maar gewoon iemand met wie ik zo nu en dan een gesprek zou kunnen hebben. Momenteel heb ik een hele goede vriendin bij wie ik mijn hart kan en durf te lichten, maar ik zou met meerdere mensen goede gesprekken willen kunnen houden. Daar hoeft geen vriendschap uit te ontstaan, maar mocht dat gebeuren dan is dat mooi meegenomen.

Verder wil ik, net als vele andere mensen, er een gezondere leefstijl op na houden. Momenteel kook ik in de weken dat de kinderen bij mij zijn wel redelijk. Het zou in deze weken beter kunnen, maar omdat Vince niet zo’n goede eter is en ik in de avonduren geen strijd wil wil dit er nog wel eens bij inschieten. Maar in de wek en dat de kinderen niet bij mij zijn schiet het er voedingstechnisch bij in. Ik kies dan voor de snelle hap en kant en klaar maaltijden zoals pizza. Daarnaast moet ik komend jaar actiever zijn. In welke manier dit gaat zijn weet ik nog niet precies. Ik zal vaker op de fiets naar mijn werk fietsen. Daarnaast vind ik het leuk om in de winter over sloten en kanalen te schaatsen en is de zomervariant op skeelers misschien wel net zo leuk.

Wil je een uitgebreidere versie lezen dan kan je mijn bucket-list ook lezen in mijn blog “Hallo TwintigTwintig“.