Op blote voeten door de modder

Al bijna een maand leeft Nederland, en wij dus ook, in de ban van het Corona-virus. We leven al weken met corona maatregelen die ons zijn opgelegd door de Nederlandse regering. Meerdere landen in Europa zijn compleet op slot gegaan, wat betekend dat mensen alleen de straat op mogen om boodschappen te doen en een bezoek te brengen aan de huisarts. In Nederland geld een intelligente lock-down. We mogen dus naar buiten zolang we drukke plekken vermijden en anderhalve meter afstand houden van elkaar. Wel is heeft de regering de scholen, horeca en sportverenigingen gesloten. De eetkamertafel is al weken de plek waar geleerd en gewerkt wordt.

Maar met de paasdagen in het vooruitzicht en het mooie weer is het lastig om de hele dag binnen te blijven. Ik merk dat de kinderen genoeg energie hebben en deze op een of andere manier kwijt moeten zien te raken. Vorig jaar hebben we rond de paasdagen in Kruisstraat een Blotevoetenpad gelopen (lees dit avontuur hier). Dat was de kinderen zo goed bevallen dat het zeker voor herhaling op de agenda gezet kon worden. Maar zou Landwinkel Valenkamp open zijn en zouden we het Blotevoetenpad mogen bewandelen? Na een telefoontje wisten we het. De landwinkel was gewoon open en ook het Blotevoetenpad was toegankelijk. Dus zijn we lekker in de auto gesprongen en richting Kruisstraat gereden. Eenmaal aangekomen waren er wel wat mensen aanwezig in de landwinkel, maar deze mensen wilden asperges en aardbeien kopen.

Na de entree voor het Blotevoetenpad betaald te hebben konden we starten. De route was niet veel veranderd sinds vorig jaar, maar wel waren er enkele dingen aangepast of vernieuwd. We liepen over gras, over houtsnippers, over zand, door modder, door water en zelfs over glazen potten en autobanden. Oftewel verschillende ondergronden. Zacht, hard, koud, warm, nat en droog zorgde voor een heerlijke massage aan de voeten. Het Blotevoetenpad ligt in een mooie polder vlak bij ‘s-Hertogenbosch. Tevens zijn er verschillende planten en dieren te bewonderen op het Blotevoetenpad. En ook zijn er verschillende elementen ingebouwd waar kinderen kunnen spelen, van klimmen tot kruipen en van het oppompen van water tot het spelen met modder. Het Blotevoetenpad in Kruisstraat bij Landwinkel Valenkamp is ongeveer 1,7 kilometer lang en is goed te doen.

Door het lekkere weer was het ook vandaag weer een hele belevenis. Iets wat goed is voor stadse mensen om vaker te doen. We hebben heerlijk genoten.