Op vakantie? That’s the question

Nog een paar dagen en dan begint de schoolvakantie van Elin en Vince. Maar gaan we dit jaar op vakantie of blijven we thuis? Dat is een vraag die mij al maanden bezig houd. Door de afgelopen Covid-19 periode speelt deze vraag al geruime tijd door mijn hoofd. Natuurlijk zou ik het liefst met Elin en Vince een weekje op vakantie gaan, maar is dat momenteel wel verstandig? Het liefst zou ik ze een echt vakantiegevoel willen geven door een weekje in Duitsland of de Belgische Ardennen op vakantie te gaan. Maar aangezien Covid-19 Europa nog aardig in zijn greep heeft, er her en der weer nieuwe brandhaarden op steken, slaat bij mij de twijfel toe.

Momenteel houd ik nog verschillende opties open en ga gewoon op het laatste moment beslissen wat we gaan doen. Door heel het Covid-19 gedoe lijkt het wel of de campings en vakantieparken de ontbrekende inkomsten van de afgelopen maanden in de komende weken willen binnenharken. Het huisje waarin wij vorig jaar hebben gezeten is momenteel drie keer duurder als destijds. Ik wil best op vakantie, maar naast de corona vraagstukken heb ik geen zin om de hoofdprijs te betalen om een weekje ergens anders te vertoeven. Ik ben toe aan vakantie, maar niet tegen elke prijs.

Ik heb Elin en Vince al geïnformeerd dat we dit jaar misschien niet op vakantie gaan met zijn drietjes, maar dagtripjes gaan maken. Een dagje naar een dierentuin of pretpark vinden de kinderen ook leuk namelijk. We hebben gelukkig nog een paar weken alvorens ik twee weken van de kinderen kan genieten zonder dagelijks naar Hedel op en neer te hoeven.