Wat is jou favoriete sport?

Teatopic #7: Al weer enkele maanden geleden heb ik op mijn website het laatste antwoord gegeven op een theevraag. Ik zie dagelijks vragen voorbij komen die Pickwick aan mij stelt bij het zetten van een kop thee. Natuurlijk heb ik de afgelopen maanden wel thee gedronken, maar ik had gewoon geen zin om een vraag hier te beantwoorden in verband met het covid-19 gedoe wat de wereld en dus ook mijn leven in de greep houd. Maar bij deze dus weer een antwoord op een door Pickwick gestelde theevraag.

Wat is jou favoriete sport?

Mensen die mij kennen weten dat mijn favoriete sport rugby is. Over dit antwoord hoef ik dan ook niet lang na te denken. Rugby is mij namelijk met de paplepel ingegoten en het is de sport geweest die ik sinds 1979 altijd met veel plezier heb beoefend. Helaas is dit door een hardnekkige enkel blessure niet meer mogelijk.

Waarom rugby?

Hoe komt een in ‘s-Hertogenbosch geboren man nou terecht bij een rugbyvereniging? Voetbal, tennis en hockey zijn toch vele grotere sporten? Dat klopt, maar zoals ik al eerder schreef is rugby mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader met zijn Britse achtergrond, kon na zijn verhuizing naar Nederland, natuurlijk niks anders dan lid worden van een vereniging van een Britse sport. En laat The Dukes, zoals de betreffende rugbyclub heet, nou om de hoek liggen van waar mijn opa & oma woonden. Toen ik ouder werd grepen de waarden van rugby mij aan. De rugbywereld in Nederland is klein waardoor je snel je tegenstanders leert kennen. Spelers met of tegen wie ik in het verleden heb gespeeld daarvan ken ik de meeste nog bij naam en als we elkaar tegenkomen voelt het altijd weer vertrouwd.

Ooit een andere sport beoefend?

Ik heb ooit een blauwe maandag op cricket gezet. Ook dit was een Britse sport, maar hierin kon ik mijn ei niet echt kwijt. Bij deze zomersport sta je veel stil en dat was niet voor mij weggelegd, dus heb ik dit na een zomer weer voor gezien gehouden. Verder heb ik nooit een andere sport beoefend.