Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

Teatopic #9: Het digitale antwoord op de vorige theevraag, nummer 8, heb ik gegeven op 3 juni van vorig jaar. Heb ik sinds die tijd geen thee meer gedronken? Natuurlijk wel ik wel thee gedronken en voor mezelf heb ik ook regelmatig de daarbij behorende theevragen beantwoord. Maar ik ben de antwoorden op die vragen eigenlijk hier vergeten te plaatsen. Bij de theevraag die ik vandaag gesteld kreeg, dacht ik ineens het antwoord hierop moet ik echt hier plaatsen. De tea-topic van vandaag is:

Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

Het is jaren geleden geweest dat ik voor het laatst iets nieuws heb gedaan. Ik ben een gewoonte dier en veranderingen en mijn dagelijkse patroon waren altijd moeilijk voor mij om te accepteren. Echter om voorwaarts te gaan met mijn leven, zal ik het moeten toelaten dat er soms nieuwe dingen op mijn pad komen. Nu ben ik al jaren alleen en momenteel heb ik het idee dat ik daar eindelijk mee om kan gaan. Ondanks dat de kinderen om de week bij mij zijn voel ik me toch alleen. Heel vreemd, maar mijn vrienden begrijpen vast wel wat ik hier mee bedoel. Met mijn kinderen onderneem ik graag dingen maar dat zijn vaak dezelfde dingen. Ze vinden dit ook leuk, maar ik doe dit voornamelijk omdat ik niet van wijzigingen houd. Alles wat vertrouwd is voelt gewoon goed. Ik moet me er daarom ook echt toe gaan zetten om onverwachte dingen te gaan doen.

Eindelijk zit ik na enkele jaren weer goed in mijn vel en wil ik mezelf in de komende periode echt gaan zetten om nieuwe dingen te ondernemen. Is dat veranderen van baan, een tatoeage laten zetten of misschien wel mijn huis roze gaan schilderen van binnen? Ik durf het niet te zeggen, maar momenteel sta ik overal voor open lijkt het wel. Zelfs als deze nieuwe dingen veel energie van mij gaan eisen.

Carnaval 2022

Na twee jaar geen Oeteldonk was het dit jaar vrij onverwacht toch nog een Oeteldonks feest. Wel een Oeteldonksfeest zonder vertrouwde evenementen, maar wel weer Oeteldonk. En als ik terug kijk op dit roodwitgele feest was het toch een héél leuk feest. Gezellige dagen gehad met Elin en Vince in ons dorp. Mooi om te zien dat ze zo konden genieten van het spel Oeteldonk. Naast hele dagen op pad geweest te zijn met Elin en Vince ben ik in de avonduren zelf op pad geweest. Mijn standaard “carnavals-partner-in-crime” was geblesseerd geraakt en kon dit jaar helaas niet mee op kroegentocht. Dit zou voor mij voorgaande jaren een belangrijke reden zijn geweest om dan zelf ook maar niet op pad te gaan. Maar gedurende de zaterdag bleek Oeteldonk toch weer heel vertrouwd, met allemaal gezellige mensen om me heen. Dus besloot ik zaterdagavond alléén op pad te gaan. Dat is trouwens niet alleen bij die ene zaterdagavond gebleven. Overdag met Elin en Vince op pad en in de avonduren zelf op pad. Meer over carnaval 2022 lees je hier.

Iemand ontmoet

Alle voorgaande carnavalsfeesten sprak ik de gehele dag alleen maar met mensen die bekend waren voor mij. En dan kon ik daarnaast in een hoek van de spiegeltent gaan staan om gewoon uren te genieten zonder mensen te spreken. Maar als je alleen op pad gaat spreek je zo nu en dan ook wel eens onbekende mensen. Ik had mezelf vooraf voorgenomen om dan gewoon het gesprek met die mensen aan te gaan. Zelf op iemand afstappen zou ik waarschijnlijk toch niet doen, maar mensen spreken bij de toiletten, in de wachtrij voor een kroeg of voor een bar? Je komt genoeg mensen tegen om een praatje mee te maken. Ik heb me hiertoe gezet en als ik nu terug kijk op carnaval 2022 dan kijk ik met positieve gevoelens op deze voor mij grote stap terug. En daar ben ik echt trots op.

Het was carnavalszaterdagavond in café Bar le Duc dat ik ineens werd aangesproken door ’n voor mij onbekende vrouw. Die onbekende vrouw gaf mij de opmerking “mijn vriendin vind jou leuk”. Ja? Wat moet je daar dan van denken, maar toen ze dit nog een keer kwam zeggen heb ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en ben haar meegelopen naar haar vriendin. En daar stond ineens een hele leuke dame voor mijn neus, of beter gezegd stond ik ineens voor haar neus. Vervolgens hebben we een gezellige avond gehad. Dusdanig leuk dat we, via haar vriendin, telefoonnummers hebben uitgewisseld. Hieruit is een heel leuk app-contact ontstaan. De overige carnavalsavonden hebben we elkaar nog gezien en de gesprekken werden steeds opener leek wel. Zowel maandag als dinsdag zijn we beide de kroeg uit gezet en hebben we deze gesprekken voort gezet buiten op de vensterbank van een gesloten café. Maar dinsdagavond was carnaval dan toch echt voorbij en normaal gesproken zou ik dan zo weer in mijn oude vertrouwde coconnetje kruipen. Maar de gesprekken die we zowel in de kroeg als buiten hadden werden voortgezet via de app.

’n date en nog ’n date

Deze dame wist bij mij een gevoelige snaar te raken en de gesprekken die we via de app hadden voelde voor mij heel vertrouwd. Gesprekken die ik in 16 jaar met mijn ex nooit heb kunnen voeren. Dat lag niet aan mijn ex, maar aan mij. Toen daar de vraag kwam of we elkaar nog een keer zouden zien en misschien nog een keer iets zouden kunnen gaan drinken heb ik zonder na te denken meteen ja gezegd. Covid leek echter roet in het eten te gooien, alleen besloten we toch op pad te gaan. Buitenlucht is altijd goed geweest hebben de virologen al twee jaar lang geroepen, dus wandelen kon in onze ogen geen kwaad. We spraken op de zondag na carnaval af bij de vensterbank waar we al nachtelijke gesprekken hadden gehouden. Het weder zien, zonder kiel, voelde meteen als vertrouwd. Via Het Bossche Broek zijn we naar de Vughterheide gefietst en hebben daar lekker gewandeld en heerlijk op een bankje genoten van het lekkere weer en van elkaar. Vervolgens heerlijk geluncht en vervolgens weer terug naar huis gefietst. Wat mij op viel is dat het geen minuut stil is geweest. Iets wat ik echt nog nooit mee heb gemaakt. Maar het voelde goed. Het app-contact bleef en we besloten nogmaals iets af te spreken. De volgende date was in Bar le Duc en hier hebben we samen wederom een leuke avond gehad. Ook op deze avond is het geen minuut stil geweest.

Dus als antwoord op de theevraag of ik laatst nog iets iets nieuws heb gedaan is het antwoord zeker ja. Ik heb mezelf opengesteld voor nieuwe dingen en dat voelt écht goed. Als ik naar mijn gevoel luister denk ik dat er nog vele date’s met deze leuke mevrouw gaan volgen. Ik kijk er nu al naar uit.