Groot, groter, grootst

We hebben in Nederland allemaal wel eens artikelen in onze handen die niet in Nederland gemaakt zijn. Het overgrote gedeelte van deze goederen komt per zee naar Nederland. Daarbij is de haven van Rotterdam de belangrijkste speler. Onze vakantie liep ten einde en het punt dat we weer moeten gaan werken kwam steeds dichterbij. Voor onze vakantie wist ik dat het grootste containerschip ter wereld, de Ever Alot, koers had gezet richting Rotterdam. Voor ons een geluk want vanwege congestie in de havens die aangedaan zouden worden voor Rotterdam viel de aankomstdatum precies op de laatste dag van onze vakantie. Om het grootste containerschip ter wereld te kunnen zien en om de modernste haven van Europa te kunnen ervaren heb ik besloten een tochtje door de haven van Rotterdam te boeken bij Futureland.

In Futureland kun je de ontwikkeling van het nieuwste havengebied van Rotterdam met eigen ogen ervaren. Maasvlakte 2 is voorzien van de modernste containerterminals van ter wereld en hiernaast is er de mogelijkheid voor de grootste zeeschepen ter wereld om hier aan te meren. Dat is natuurlijk echt mooi voor Elin en Vince om te zien. Helaas was de Ever Alot iets vertraagd, maar met de Ever Aim lag er nog steeds een gigantisch schip aan de kade. Maar 12 containers minder dan het vertraagde containerschip.

Tijdens de vaartocht kregen we een mooie uitleg over de Maasvlakte 2 en al haar facetten. Van het maken van onderdelen voor windmolen tot zien van het allergrootste schip ter wereld de Pioneering Spirit. In het bezoekerscentrum zie je de nieuwste offshore ontwikkelingen. Tevens maakten we hier kennis van andere havenontwikkelingen zoals de Rotterdamse rol van digitalisering of de ontwikkeling van veelbelovende vormen van nieuwe energie.

Elin en Vince konden ervaren hoe het is zou zijn om kraanmachinist te zijn in de game Drop the Box en ze konden een inkijkje nemen bij de havenbedrijven via de 360PortExplorer. FutureLand is een echte leuke ervaring! Vanwege het goede weer hebben we aansluitend gezwommen op het Maasvlakte strand en hebben we een Zeeuwse bolus gehaald in Zierikzee. Onze gezamenlijke vakantie hebben we afgesloten met een heerlijke pizza.

[envira-gallery id="9156"]