Wat zou je doen als je wist dat je niet kon falen?

Teatopic #12: Vandaag kreeg ik weer een tea topic voorgeschoteld toen ik het pickwick earl grey verpakking deed open maken. Een vraag die regelmatig in mijn gedachten de revue passeert.

Wat zou je doen als je wist dat je niet kon falen?

Als ik wist dat ik niet kon falen zou ik mijn leven compleet anders invullen. Hoe precies weet ik niet natuurlijk maar dat mijn leven er anders uit zou zijn is een feit. Waarom denk ik dat? Nou omdat ik vanwege mijn faalangst momenteel een hoop dingen na laat omdat ik juist bang ben om te falen. Bang voor antwoorden van anderen en bang hoe andere mensen zouden reageren op mij.

Momenteel zit ik weer lekker in mijn vel, maar er zijn nog steeds punten waarin ik mezelf kan en moet verbeteren. Dit om niet alleen het leven voor mezelf een stuk aangenamer en plezieriger te maken, maar zeker ook om het voor mijn kinderen nog leuker te maken.

Maar als ik niet zou kunnen falen zou ik zeker een andere baan hebben. Niet meer de gehele dag achter computerschermen zitten, maar iets doen wat ik echt leuk vind. Wat dat precies is durf ik niet te zeggen, maar dromen hierin zijn er genoeg. Maar wat houd mij nu dan tegen om niet alsnog die stap te maken naar die andere baan? Dat is heel simpel. Omscholen kost geld, tijd en meestal veel energie. Die energie wil ik er wel in steken en de tijd zou ik er ook zeker voor vrij kunnen maken, maar het financiële plaatje is hetgeen mij hierin tegen houd. Ik heb wel eens gedacht om mezelf te laten omscholen naar een docent voor een basisschool. Omdat mijn hoogst genoten opleiding een MBO opleiding is geweest ben ik verplicht weer naar school te gaan. Natuurlijk is een avondschool mogelijk, maar daarnaast moet er ook stage worden gelopen. Stage lopen en geld verdienen om al je vaste lasten te kunnen betalen is meestal geen goed combinatie. Maar als ik niet zou kunnen falen zou ik zeker een andere baan gaan zoeken.

Daarnaast zou ik meer lef tonen richting andere mensen. Soms zie ik personen die in mijn ogen alles durven te zeggen tegen andere mensen en dat komt dan op mij over dat ze arrogant zijn. Maar dit hoeft natuurlijk geen verkeerde arrogantie te zijn. Ik ben meestal angstig om andere personen te benaderen omdat ik bang ben voor hun reactie richting mij. Maar als ik niet kan falen zou ik daar niet meer bang voor hoeven te zijn en zou ik dus zeker vaker op onbekende af stappen.

Al met al dus weer een mooie vraag van picknick waarop ik weer een goed antwoord kon geven. Ben nu al benieuwd naar de volgende tea topic waar ik antwoord op kan geven.