Waar zou je nu het liefst willen zijn?

Teatopic #13: Het dertiende antwoord wat ik hier op deze blog ga geven op een Teatopic van Pickwick. Natuurlijk heb ik voor mezelf al meer teatopics beantwoord, maar dit wordt de dertiende die ik hier voor jullie ga beantwoorden. Bij dit kopje thee kreeg ik de volgende vraag:

Waar zou je nu het liefst willen zijn?

Het antwoord op de plek waar ik het liefst zou willen zijn is iets waar ik momenteel niet zo een twee drie een antwoord op zou kunnen geven. Het is denk ik maar net op welk tijdstip van de dag en op welk moment je deze vraag wil beantwoorden. Toen ik net op werk zat wilde ik bijvoorbeeld thuis zijn omdat je dan even geen vragen van collega’s naar je hoofd geslingerd krijgt, maar nu ik zo alleen thuis zit zou ik graag weer ergens anders willen zijn.

Ik vind het lastig hier direct een antwoord op te kunnen geven. Maar wat ik wel weet is dat dit antwoord dagelijks anders kan zijn. De ene dag ben ik liever op mijn werk omdat er zich dan mensen om mij heen bevinden. Ik heb op persoonlijk vlak niet veel met mijn collega’s, maar dit zijn wel de mensen waarmee ik de meeste tijd per week doorbreng. De andere dag ben ik weer het liefst thuis met Elin en Vince.

Maar op een ander moment zou ik het liefst ergens zijn waar alleen maar bomen en dieren om mij heen zijn en geen mensen zijn. Gewoon even tot rust komen in de natuur. En dan niet in Het Bossche Broek, de Moerputten of bijvoorbeeld de Kampina, maar eerder ergens in een regenwoud aan de andere kant van de wereld. Gewoon even weg van de dagelijkse sleur en de dagelijkse zaken waar je mee te maken krijgt. Soms zou ik wel eens willen dat ik mezelf kan afsluiten van de buitenwereld en even aan niets te denken. Natuurlijk klaag ik wel eens en is het voor mij niet altijd even makkelijk, maar er zijn mensen die het altijd slechter hebben en toch heel stuk positiever in het leven staan.

Maar het liefst zou ik op dit moment zijn bij mensen die ik lief heb. Mensen die een aanvulling kunnen zijn op mijn leven. Nu de feestdagen weer op de deur kloppen merk ik eigenlijk voor het eerst sinds hele lange tijd dat ik gewoon weer iemand naast mijn zijde zou willen hebben. Iemand waarmee ik nieuwe dingen zou kunnen beleven en waarmee ik kan sparren. Maar ook gewoon lekker knuffelen op de bank of ergens een kopje thee gaan drinken bijvoorbeeld. Ik zou dus graag bij deze voor mij nog niet bestaande persoon willen zijn.

Ik heb mezelf de laatste jaren regelmatig alleen gevoeld, maar dat kon ik op die momenten makkelijk naast me neer leggen. Natuurlijk had ik het er soms wel eens moeilijk mee, maar de laatste tijd merk ik gewoon aan mezelf dat ik er steeds meer moeite mee krijg om alleen te zijn. Ja ik krijg heel veel liefde van mijn kinderen, maar toch zou ik ook wel weer eens liefde van volwassen persoon willen voelen en aan die persoon kunnen geven. Ik dacht deze persoon het afgelopen jaar gevonden te hebben, maar vanwege bepaalde persoonlijke omstandigheden ben ik deze persoon jammer genoeg gaan afstoten.