Leukste uitjes van Nederland

In Nederland valt genoeg te beleven. In de ene provincie zal iets meer te beleven en te zien zijn als in een andere provincie. Maar in de 12 provincies die Nederland rijk is, is genoeg te doen. De ANWB heeft onder haar leden onderzocht welke uitjes per provincie de leukste zijn om als gezin te ondernemen. Wij gaan deze activiteiten natuurlijk in de toekomst ook zelf bezoeken.

Gezinsuitjes per provincie (volgens ANWB)

Gezinsuitje van Nederland 2023

Naast de leukste gezinsuitjes per province heeft de ANWB ook gekeken naar het leukste gezinsuitje van Nederland. Normaal gesproken zou je bovenstaande uitjes dan in een grabbelton gooien, maar er was een uitje wat er volgens de ANWB in 2023 met kop en schouders boven de rest uit steekt.

Je kan in GaiaZoo Kerkrade in één dag de hele wereld over reizen en je ervaart hierbij hoe bijzonder onze aarde is. Tijdens een wandeling door een glooiende Limburgse heuvellandschap ontmoet je unieke diersoorten, zoals kamelen, berberapen, vale gieren, veelvraten en rode panda’s. En dat gewoon in Limburg. De dieren leven hier in ruime verblijven in een natuurlijk aangelegd landschap, zodat ze alle ruimte hebben soorteigen gedrag te vertonen. En als je alle dieren hebt gezien kan je nog even nagenieten met een frisdrankje en een groot stuk Limburgse vlaai.