Sommerurlaub in Österreich

Wie aan Oostenrijk denkt, denkt aan de miljoenen mensen die in hun skipakken op de verschillende pistes met gevaar voor eigen leven van de bergtoppen de dalstations proberen te bereiken. Maar Oostenrijk heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen skipistes. Ook in de zomer is Oostenrijk een mooi land om te bezoeken en niet alleen om te doorkruisen om vervolgens aan de Italiaanse of Croatische kustlijn bruin te bakken. In onze zoektocht naar een vervolg op onze zomervakantie in Frankrijk van vorig jaar ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij dit land in centraal Europa. De zoektocht heeft wel tot het laatste moment geduurd en streken zoals het Franse Bretagne, de Adriatische kust van Italië of zelfs friet van Piet aan de Spaanse Costa Brava zijn allemaal de revue gepasseerd alvorens ik in onze zoektocht terecht ben gekomen in de Oostenrijkse provincie Tirol. Geen camping met tent of stacaravan, maar een typisch Oostenrijks appartement zal ons verblijf zijn in Tirol.

Omdat ik een hele lange periode geen vakantiebestemming kon vinden die redelijk betaalbaar was, was er zeker een optie om gedurende onze vakantie Nederland verder te gaan verkennen. Maar niets is minder waar, we gaan we naar het land van de Wiener Schnitzel. Nu we onze zomervakantie in Oostenrijk hebben geboekt kunnen we de lederhosen en Dirndl uit de kast halen zodat we de belevenissen van Heidi kunnen ervaren. We zullen in Mayrhofen van dag tot dag gaan bekijken wat we gaan ondernemen. Hoogst waarschijnlijk zullen we een Zillertal Activcard gaan aanschaffen zodat we gebruik kunnen maken van een tiental kabelbanen of dagelijks een van de vele buitenzwembaden in het Zillertal kunnen bezoeken. Ook zouden we met de Zillertal Activcard gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en daarnaast krijg je met deze kaart ook veel korting bij de aangesloten partners van deze Zillertal Activcard.

Om door Oostenrijk te mogen rijden met de auto heb je een Autobahnvignet nodig. Deze is eenvoudig aan te schaffen via de ANWB. Dit kan je in een van de vele ANWB winkels doen, maar ook online kan je dit vignet makkelijk bestellen. Wil je voordat je in Oostenrijk een A- of S-weg gaat berijden in Duitsland een tussenstop maken in een grote stad in Duitsland dan zal je vooraf een milieusticker moeten aanschaffen. Dit kan online of bij een tankstation langs de Duitse snelweg.

Onze voorbereiding op onze sommerferien Österreich zijn begonnen en we kijken er naar uit om herinneringen te gaan maken in de Oostenrijkse Alpen.