Een schat in de Sahara

Het huis al weken een grote bende dus eigenlijk moest ik een keer beginnen aan de lente schoonmaak. Maar toen ik wakker werd had ik daar totaal geen zin in en besloot ik wederom op pad te gaan om daarbij enkele geocaches te vinden. Na een kleine zoektocht kwam ik uit bij de trail genaamd “De schat van Koning Leeuw” (geocachingcode GC7Q77K) in Lommel. Een trail van 23 normale caches en één bonus cache. Snel de GPX coördinaten uploaden naar mijn gps-apparaat, brood smeren, rugtas in pakken en ik kon op pad. Ik zou dan een klein uurtje later in de Sahara van Lommel zijn. Ik start mijn auto en deze begon allerlei alarm signalen te geven. Tenminste dat dacht ik, maar ik bleek alleen het oliepijl weer op pijl te moeten brengen. Maar aangezien mijn auto een zogenoemde natte distributieriem heeft, moet er een speciale motorolie in. Ik moest de trail dus even uitstellen en eerst op zoek naar geschikte motorolie. Na een kleine zoektocht had ik de geschikte olie gevonden en kon ik mijn weg naar België starten.

In het hol van de leeuw

Deze trail, een broertje van Het verloren Kabouterdorp, beloofde een mooi avontuur te gaan worden. Na de auto geparkeerd te hebben, de wandelschoenen onder gebonden te hebben en mezelf voorzien te hebben van een dikke laag anti-mug kon ik op pad. De eerste cache lag meteen aan de parkeerplaats en gaf meteen een idee wat ik bij de rest van de caches kon verwachten. Bij een van de eerste caches kwam ik een groepje Belgische geocachers tegen en daarmee heb ik een aantal caches gevonden en opgelost. Maar na een stuk of vijf caches vond ik het genoeg en gooide ik het tempo wat omhoog en besloot ik zelfstandig verder te gaan. Via een grote brug moest ik een kanaal over en daar kwam ik door bossen en over heide via enkele caches later wederom bij een brug uit en moest ik het kanaal wederom terug oversteken. Ditmaal via een schitterende 88 meter lange voetgangersbrug.

Warm weer

Vanwege de verwachte muggen had ik een lange broek aangetrokken, maar met dit warme weer was dit niet de meest slimme keuze geweest. Maar goed, ik werd in ieder geval niet lek gestoken op mijn benen door deze lange broek. Naarmate ik meer caches vond, des te mooier werden de caches. Een tip via een gigantische verstopte klok, via zandlopers, een oplossing zoeken door in een spiegel te kijken en ga zo maar door. Ik moest zelfs op een piramide achtige bunker klimmen om van bovenaf in een drietal nesten te kijken om daarin per nest het aantal drakeneieren te tellen. Een voor een waren het schitterende hints. De een was makkelijker op te lossen als de andere, maar ik wist gelukkig alle caches te loggen.

Beide beentjes in het zand

Schitterende paden over heide en door bossen brachten me langzaam richting de eindcache van deze trail. Maar met nog een paar caches te gaan doemde er ineens een gigantische uitkijktoren in het bos op, deze werd ook wel de reus van de bosrand genoemd. Ik geloof best dat je vanaf boven een schitterend uitzicht had gehad over de Lommelse Sahara, maar mijn hoogtevrees weet we dan toch goed in de greep te houden. Dus ik ben gewoon met beide benen in het zand blijven staan. Na nog wat kastelen geteld te hebben en de laatste normale cache gelogd te hebben verscheen er ineens een gigantisch kunstwerk in het bos, genaamd House of Nature. Met enkele tafeltjes en bankjes kon ik hier op mijn gemak gaan puzzelen om de coördinaten van de eindcache te vinden. Na wat puzzelen had ik de locatie van de eindcache opgelost en kon ik deze gaan zoeken. Na een kleine zoektocht kwam ik bij een gigantische container uit. Een container met een deur gesloten met een cijferslot. Nog een puzzel om op te lossen dus, maar deze had ik snel gevonden en kon ik de deur openen.

Net de Efteling

Waar ik de eindcache van Het verloren Kabouterdorp al schitterend vond, was deze eindcache in mijn ogen nog een slag mooier. Het was net een gedeelte van een van de vele Efteling attracties. Met een druk op een grote rode knop ging er zelfs een schatkist en kon ik zien hoeveel goud ik gewonnen had met het oplossen van deze trail. Die was een echt mooie route en ik kijk nu al uit voor de volgende trail in Lommel, genaamd “De Gouden Tuin van de Farao” (geocachingcode GC9YBGC)

Omschrijving