Wat zijn Adventure Labs?

Naast het zoeken naar normale geocaches, lopen wij soms leuke digitale speurtochten. Dit doen wij dan via Geocaching Adventure Labs, onderdeel van geocaching.com. Het lopen van een Adventure Lab is totaal heel anders dan het normale geocachen. Het idee achter een Adventure Lab is dat je daadwerkelijk op de betreffende locatie moet zijn voordat je de cache kan vangen.

Adventure Labs zijn korte wandelingen waarbij, als je bij een Adventure Lab lokacie bent aangekomen, er een vraag wordt vrijgegeven in de losstaande Adventure Lab-app. Deze app om Adventure Labs te kunnen beleven moet je apart downloaden omdat deze los staat van de geocaching-app. De Adventure Lab- app kan je hier downloaden. Inloggen in deze app kan met hetzelfde geocache account wat je hebt aangemaakt om te geocachen.

Digitale fysieke speurtocht

Ben je in een straal van ongeveer 20 meter van de locatie dan krijg je in de app de mogelijkheid om ’n vraag te beantwoorden. Een Adventure Lab bestaat uit maximaal 5 vragen. Kan je ze alle 5 beantwoorden dan heb je de Adventure Lab succesvol voltooid. Je scoort bij elk juist gegeven antwoord één cache. Deze gevonden cache is terug te zien bij je geocaching statistieken. Voor een voltooide Adventure Lab kan je dus maximaal 5 geocache-punten scoren voor je statistiek. Je kan meerdere Adventure Labs gelijktijdig uitvoeren.

Je beantwoord onderweg dus vragen over de locatie waarop je op dat moment bent, maar je krijgt ook informatie over de locatie. Het is dus eigenlijk gewoon een leerzame digitale speurtocht. Je bent nooit te jong om te leren, zeker niet als het leuk is.

Zelf Adventure Labs voltooien?

  • Maak via geocaching.com een gratis account aan en installeer de Adventure Lab-app op je smartphone (iPhone, Android)
  • Selecteer in de Adventure Lab-app een Adventure op de online kaart en select deze.
  • Lees de omschrijving die er verschijnt en start aansluitend je Adventure.
  • Navigeer en loop via de app naar de betreffende Adventure Lab locatie.
  • Ben je binnen een bepaalde straal van de opdracht (meestal binnen 20 meter) dan wordt er in de app een vraag vrijgegeven.
  • Geef het juiste antwoord op de vraag en ontvang één cache-punt.
  • Loop vervolgens door naar de volgende opdracht.
  • Heb je alle 5 de vragen goed beantwoord dan heb je de betreffende Adventure Lab pas voltooid.