Waar ga jij heen om na te denken?

Teatopic #17: Deze ochtend las ik weer een teatopic die door mijn hoofd heen blijft spoken. Oftewel een vraag waarbij ik aan het nadenken ben geslagen. Aangezien ik een denker ben in plaats van een doener spoken er veel vragen door mijn hoofd heen.

Waar ga jij heen om na te denken?

Zoals ik net al zijn ben ik een denker en geen doener dus denk ik veel na, misschien zelfs wel te veel na. Maar als ik echt over iets moet nadenken zoek ik een rustig plekje op. Meestal is dit ergens in Het Bossche Broek. Vlak langs de fiets en wandelpaden ligt een klein paadje en hier staan enkele houten bankjes. Vanaf deze bankjes kijk je over Het Bossche Broek heen en zie je verschillende vogels soms zelfs reeën. Ik ben dan net weg uit de stad en kan hier even tot rust komen en nadenken over de dingen waarover ik aan het piekeren ben. Maar ook na een werkdag en moet op de fiets naar huis kan ik nadenken. Naast dan alles van de werkdag van we af te gooien kan ik ook nadenken over dingen die er op het programma staan of die nog gedaan moeten worden.

Dat ik een denker ben en geen doener werkt wel eens in mijn nadeel. Soms denk ik te veel na over dingen in plaats van eerst dingen te doen en dan pas na te denken. Ik wordt hier soms helemaal gek van en dan merk ik dat ik druk ben in mijn hoofd. Mensen zullen dat niet snel aan mij merken, maar mijn brein maakt dan overuren terwijl ik bijvoorbeeld gewoon mijn ding aan het doen ben. Om dit tot rust te kunnen brengen moet ik ergens een rustige plek gaan opzoeken of gewoon een stukje gaan fietsen of wandelen. Een hele tijd geleden was ik aan het wandelen met oortjes in en muziek op, maar tegenwoordig wandel ik het meerendeel van de tijd zonder oortjes in. Ik merk dan dat ik beter kan nadenken en dat ik rustiger wordt.