Welke plek zou je kiezen als permanente vakantiebestemming?

Teatopic #18: Het weekend klopt op de deur en ook aankomende zomervakantie nadert snel. Nog een paar weken en dan stappen we hoogstwaarschijnlijk weer in de auto richting een voor ons nu nog onbekende locatie. Ik heb namelijk nog totaal geen idee waar we dit jaar onze zomervakantie gaan beleven. Waarschijnlijk boek ik net al vorig jaar pas op het laatste moment. Oostenrijk heeft ons afgelopen jaar op meerdere manieren verbaasd en het liefst zou ik elk jaar zo’n vakantie beleven. En omdat ik niet houd van veranderingen in mijn dagelijkse leven zou je verwachten dat ik dan weer naar dezelfde locatie terug zou keren. Maar niets is minder waar. Waar ik het dagelijkse leven van bepaalde structuren ben en helemaal van slag ben als deze structuren maar net iets wijzigen, heb ik dat bij de zomervakantie totaal niet.

Welke plek zou je kiezen als permanente vakantiebestemming?

Toen ik zelf klein was gingen wij elk jaar met mijn ouders en zusje naar de andere kant het Kanaal. We gingen dan op vakantie naar mijn opa en oma in Wales. Dit deden wij een of soms wel meerdere keren per jaar. Op vakantie in Duitsland, Frankrijk of een andere Europees land stond niet in onze vakantie reisgids, maar dat heeft mij destijds ook helemaal niks uitgemaakt. Maar toen ik ouder werd en zelf op vakantie ging heb ik de vakantiebestemming Wales en Engeland ergens weggestopt. Ik wilde Europa zien en zelfs later nog enkele landen in Azië. Vandaar dat ik in de zoektocht naar een geschikte zomervakantie jaarlijks op zoek ga naar een nieuwe omgeving en of een land waar wij met zijn drietjes nog niet zijn geweest.

Zoektocht komende vakantie

Waar de zoektocht ons de komende vakantie gaat brengen weet ik op dit moment nog niet. Ik ben aan het kijken in het Zwarte Woud in Duitsland, maar ook ook Tsjechië en of Normandië in Frankrijk passeren de revue. Maar ik ken mezelf en het kan dus zijn dat we in Italië of Denemarken belanden. Maar wat ik zeker weet is dat we niet op dezelfde locatie als afgelopen jaar belanden.

Antwoord op deze teatopic

Maar moet ik dan toch een permanente vakantiebestemming kiezen dan zal dat waarschijnlijk Thailand worden voor mij. De keren dat ik daar geweest ben heb ik ontzettend genoten van het land, de beleefdheid van de mensen en natuurlijk van het klimaat. Regen die warmer is als de douche waar ik dagelijks onder stap, het warme weer, het heerlijke eten en gewoon de cultuur die daar is. Zelf houd ik niet van warm weer. Als het te warm is zit ik het liefst bij de airconditioning, maar door de natuur in Thailand zou ik Thailand als permanente vakantiebestemming kiezen.

Maar ook Oostenrijk zou hoog op dat lijstje scoren. De bergen, het klimaat en het feit dat je Oostenrijkers kan verstaan met hun dialect Duits hebben hier natuurlijk heel veel invloed op. En omdat ik het liefst in de winter buiten ben, zeker als het heel koud is zou Oostenrijk een perfecte vakantiebestemming zijn.

Elk jaar de hele dag op een strandbedje liggen op dezelfde locatie is niks voor mij. De wereld is groot en het is jammer om hiervan alleen maar een paar vierkante kilometers te verkennen.