Een farao in Lommel?

Dat er in Lommel veel leuke geocaches verstopt zijn weet ik nu enkele maanden. Dus als ik wil gaan geocachen kijk ik dan ook altijd even in de buurte van Lommel. Zo ook voor deze zaterdag. Ik heb al “Het verloren kabouterdorp” (geocachingcode GC6EC86) en vervolgens “De schat van Koning Leeuw” (geocachingcode GC7Q77K) in Lommel gelopen, en vandaag was het tijd om er een volgende trail te lopen. Ik had “De Gouden Tuin van de Farao” (geocachingcode GC9YBGC) uitgezocht. Een route van een kleine acht kilometer waar 24 geocaches en één eindcache verstopt zijn. Omdat dit allemaal puzzelcaches betrof, heb ik de laatste dagen in de avond gezellig thuis zitten puzzelen.

Samen geocachen

Nadat wij in augustus 2023 zijn gestart met geocaching hebben ook mijn ouders het geocaching virus aardig te pakken. Omdat mijn vader graag buiten is en tegenwoordig geocachen dus ook leuk vind had ik hem meegevraagd voor deze trail in Lommel. Deze caches zouden voor hem de eerste caches in het buitenland zijn en dat is voor elke geocacher toch wel bijzonder.

Op zoek naar de Farao

Zoals ik dus al heb gezegd, had ik thuis al gepuzzeld om de exacte locatie van de geocaches boven water te krijgen. Alleen zou er bij elke cache nog een opdracht wachten die wij zouden moeten voldoen om de cijfersloten te kunnen openen. Tenminste dit was bij de voorgaande trails in Lommel ook het geval. Maar bij die trails ben ik toch ruim zes a zeven uur op pad geweest om alle caches te kunnen loggen en daar had ik vandaag echter geen zin in. Gelukkig had ik ergens gelezen dat er in de listing tips zouden staan. Dus snel in de listing gekeken en daar stonden alle codes om de cijfersloten te kunnen open. We gingen dus een beetje vals spelend op pad, misschien iets minder leuk, en bespaarde hier veel tijd mee uit.

Op pad in het Kattenbos

Eenmaal aangekomen in Lommel nog even voor de zekerheid een regenjas gekocht bij de Decathlon en vervolgens konden we op pad. We liepen over rustige bospaden, over heide en zelfs een stukje over en door duinen. Al met al dus weer een schitterende locatie om op pad te gaan. Als snel bleek dat het thuis puzzelen zijn vruchten had gehad en dat de geocache locaties ook correct waren. We moesten zo nu en dan nog wel even goed zoeken en ook hebben we onderweg alle hints toch nog goed bekeken. Je weet maar nooit of je deze hints nog nodig hebt bij de zoektocht naar de eindcache. Een voor een wisten wij de geocaches te vinden en konden wij deze, met behulp van de tips uit de listing, ook openen en daardoor loggen. Ook de tijd vloog voorbij en we genoten van de rust en stilte om ons heen en ook van natuur en de verschillende verstopte geocaches.

Weer een top eindcache

Na alle 24 geocaches konden we op zoek gaan naar de eindcache. Als deze net zo top is als die van het kabouterdorp en de schat van koning leeuw dan zou mijn vader zijn ogen uitkijken. We hadden de eindcache snel gevonden en konden vervolgens ook loggen. Omdat we snel waren hebben we ook nog een Adventure Lab gedaan. Op de terugweg ben ik nog langs de eindcache van “De schat van Koning Leeuw” gereden zodat mijn vader deze ook nog kon zien en loggen. Hij heeft daar niet veel voor hoeven doen, maar dat mag zo nu en dan ook wel een keertje.

Na thuiskomst ben ik al gaan kijken welke trail in binnenkort kan gaan lopen en ik ben daarbij uitgekomen bij “Orelia” (geocachingcode GCAEXA7) in Lommel. Een trail van 26 geocaches en één eindcache. Wederom een kilometer of acht. Dit keer is het wel een trail van een andere CO. Ik ben benieuwd.