Koningsdag

Waar het enkele dagen eerder nog 26°C was het weer in enkele dagen omgeslagen en een stuk slechter geworden en de weersverwachting voor Koningsdag was niet echt super. Maar wat voor weer het ook zou zijn, Koningsdag gaat natuurlijk gewoon door.

Vrijdag na werk ben ik de kinderen van de BSO gaan halen. Samen naar de Helftheuvel om wat te eten en om boodschappen te doen. Omdat ik enkele dagen eerder weer een kaarsje extra op de taart heb mogen uitblazen, besloot ik “oranje bollen” te kopen en deze samen met Elin & Vince bij mijn ouders te gaan opeten. Maar na een hele dag BSO zijn de kinderen best wel moe en we besloten dus na het nuttigen van de versnapering naar huis te gaan. Na de kinderen op bed gelegd te hebben, begon ik me toch wel een beetje zorgen te maken over de weersverwachting voor Koningsdag. Volgens diverse websites en weerberichten op de televisie zou het een natte en koude Koningsdag gaan worden. Als het zou regenen had ik een alternatief Koningsdagprogramma moeten verzinnen omdat we dan niet de stad in zouden gaan. Met een aantal ideeën in mijn achterhoofd zou ik vanzelf wel zien wat het weer zou gaan worden op Koningsdag.

De volgende ochtend sliepen de kinderen uit, ik keek uit het raam en zag dat het aan het regenen was. Dat betekende dus een alternatief Koningsdagprogramma uit de kast halen. Na het ontbijt was het tijd voor een traditie. Koningsdag kijken op televisie en een lekkere “oranje tompouce” eten van de Hema. Maar tijdens de televisie uitzending van Koningsdag begon het weer in ‘s-Hertogenbosch op te klaren. We konden dan toch de stad in om Koningsdag te vieren. Oranje shirtjes aan, roodwitblauwe strepen op het gezicht en met vlaggen in de hand gingen we richting de stad. Het was nog niet echt druk dus goed te doen voor Elin & Vince.

Na aangekomen te zijn in de binnenstad zijn we doorgelopen naar de markt waar we in een grote tent even naar een optreden hebben gekeken van een band. Maar omdat de muziek te hard stond besloten we een ijsje te gaan eten. Zo gezegd, zo gedaan. Ondertussen was mijn zus met haar kinderen ook in de stad en wij besloten ze even op te zoeken. Nadat de kinderen even met elkaar gespeeld hadden besloten we om met zijn zessen even door een steeds drukker wordende binnenstad te wandelen. Gezellig over de vrijmarkt slenteren en genieten van alle in het oranje uitgedoste mensen. Na nog even wat gedronken te hebben bij de Keulse Kar (Vince heeft zelfs een bitterbal gegeten) besloten we weer huiswaarts te gaan om daar Koningsdag af te sluiten. Elin & Vince hadden genoten, maar hopen wel dat het weer op Koningsdag 2020 beter is dan wat het vandaag was.