Kleintje China in Rhenen

Zomervakantie tweeduizendeenentwintig staat ook nog in het teken van een zogenaamde staycation, oftewel vakantie in eigen land. Ik had stiekem gehoopt dat we naar het buitenland op vakantie hadden kunnen gaan, maar aangezien de oplopende pandemie gevallen in alle omringende landen heb ik toch maar besloten om dit jaar wederom in Nederland op vakantie te gaan. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren wel ontdekt dat Nederland ook erg mooi is. Na een lange zoektocht heb ik een leuk vakantieadresje kunnen vinden en geboekt, maar daarover later meer. Maar de zomervakantie bestaat uit meerdere weken dus ook de overige dagen moeten worden gevuld met leuke dingen. Nieuwe herinneringen maken is natuurlijk altijd leuk. Elin en Vince hebben het nog steeds over het “Huis op zijn Kop” in Horst waar wij vorige zomervakantie een dagtripje naar toe hebben gemaakt. En dit soort herinneringen wil ik ze dit jaar wederom geven.

Met de zoektocht naar leuke dagtripjes kwam ik ook dit jaar weer heel vaak uit bij een tripje naar een van de vele dierentuinen die Nederland rijk is. Waar we twee jaar geleden in Drenthe op vakantie waren en daardoor een bezoek hadden gebracht aan Wildlands en vorig jaar zowel de Apenheul als ZooParc Overloon hadden bezocht twijfelde ik toch wel, maar na aanleiding van een televisie reclame en de reactie van Elin en Vince hierop had ik toch maar besloten kaartjes te bestellen voor een volgend dierentuin avontuur. De keuze viel deze keer op Ouwehands Dierenpark in het Utrechtse Rhenen.

Celebrate Life

Gedurende de zomervakantie heeft Ouwehands het thema Celebrate Life als slogan en daarmee viert het elke dag al het moois dat het leven te bieden heeft. Je kan er genieten van de mooie kleurrijke natuur die het park te bieden heeft en de nieuwe jonge dieren die er in het park leven. De mooie overdekte speeltuin biedt naast verschillende dieren leuk speelplezier voor de kinderen. Maar de echte reden van de keuze waren toch de reuzenpanda’s Wu Wen, Xing Ya en pandajong Fan Xing. De kans dat je reuzenpanda’s in het echt kan zien is in Europa bijna nihil, dus als je deze kan bewonderen in een dierentuin in de buurt dan moet je natuurlijk deze kans grijpen.

Vooraf entree kaarten besteld en een tijdslot gereserveerd zodat we zeker niet voor teleurstelling zouden komen te staan bij de entree. Met een lekker zonnetje vertrokken we uit ‘s-Hertogenbosch naar Rhenen. Ruim een half uur later kwamen we aan bij het dierenpark wat ruim honderd jaar geleden is gestart. Ook in Rhenen was het nog lekker zonnig. Entreekaarten laten scannen en we konden op dierenexcursie. Na enkele dierenverblijven gebeurde er iets wat normaal alleen in je stoutste dromen gebeurd. Bij de meerkatten viel mijn telefoon uit mijn handen bij het proberen te maken van een foto. Mijn telefoon viel precies in het verblijf van deze meerkatten die natuurlijk ineens erg geïnteresseerd waren in mijn OnePlus Mate 8 Pro. Maar nu? Even gekeken of ik een verzorger zag, maar helaas. Toen zelf via een beweging die niet zo misstaan in een Olympische finale met mijn buik op de afrastering gelegen met hoofd omlaag mijn telefoon weten te pakken. Mensen om mijn heen keken wat ik aan het doen was en moesten best wel lachen toen ik als een mislukte acrobaat weer met mijn telefoon uit het verblijf naar boven kwam.

Pandasia

Via enkele leuke dierverblijven, via het aquarium waanden we ons op een bepaald moment op het plein voor de verboden stad in het Chinese Beijing. Ineens doemde er een gigantisch verblijf in Chinese stijl voor ons op. Het paradijs van de reuzenpanda’s. Zelfs voor de olifanten zou dit verblijf overdreven groot genoemd worden. Dit was het woonhuis van moeder Wu Wen en vader Xing Ya. Zij verblijven hier nu enkele jaren en sinds vorig jaar zijn zijn de trotse pandaouders van Fan Xing. Na de het verblijf te hebben betreden zagen wij toen we over de reling naar het buitenverblijf keken een tweetal panda’s genieten van hun bamboemaaltijd. We hebben even genoten van de manier waarop de panda’s hun maaltijdje nuttigden en vervolgende ons pad langs de buitenkant van het pandaverblijf. Aan de andere kant van het verblijf zat papa panda in de zon ook te eten. We liepen door en via een doolhof en het berenbos, waar ook wolven leven, kwamen we uit bij de olifanten. Even in het binnenverblijf gekeken, maar zowel Elin als Vince vonden de urinegeur niet te harden. Vervolgens liepen we pinguins en apen tegen het lijf alvorens we bij een overdreven grote binnenspeeltuin tegen kwamen. De kids even spelen en papa even de beetjes strekken.

Ook in het gorillaverblijf konden de kinderen ook lekker spelen. Klimmen en klauteren in een dierenverblijf wie wil dan nu niet als kind. Soms een doodlopend klimstuk tegenkomen waar de gorilla’s letter voor je neus van het binnen naar het buitenverblijf liepen. Natuurlijk wel achter een dikke laag glas, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Omdat we zo hadden genoten hebben we het park meerdere malen rond gelopen en genoten van de verschillende diersoorten die in het park woonden. Nog even spelen en het was ineens 5 uur. Tijd om huiswaarts te gaan. Het begon ook langzaam te betrekken qua weer. Gelukkig hebben wij het droog gehouden in het dierenpark, maar na een korte pitstop te hebben gemaakt bij de grote gele M brak de hemel toch open.