Waar zou je vaker over willen praten?

Teatopic #15: Wederom een antwoord van mij op een teatopic. De teatopics van Pickwick zijn mooie kleine vragen waarop niet altijd even makkelijk een antwoord gegeven kan worden. Ook deze keer weer was het weer lastig om een antwoord op papier te krijgen.

Waar zou je vaker over willen praten?

Het antwoord hierop is lastig. Ik kan hier op dit moment geen duidelijk antwoord op geven moet ik eerlijk toegeven. Omdat ik momenteel alleen door het leven ga, is gewoon over een bepaald persoonlijk onderwerp praten al een hele opgave. Laat staan dat ik ergens vaker over zou willen praten.

Als ik terug kijk op het afgelopen jaar en de periode waar ik iemand had gevonden waar ik mee kon praten zal mijn antwoord toch wel zijn dat ik meer zou willen praten over mijn gevoelens. Ik ben een persoon die niet makkelijk over zijn gevoelens praat. Praten ga ik eigenlijk het liefst uit de weg, met de valse hoop dat mijn gevoelens dan ook vanzelf verdwijnen. Maar helaas is dit laatste niet het geval. Jammer genoeg baal ik dat deze persoon met wie ik goed kon praten niet meer in mijn leven is. Voor de toekomst hoop ik wederom iemand te vinden met wie ik mijn gevoelens kan delen en hierover kan praten.

En verder zou ik makkelijker willen kunnen praten met allerlei verschillende mensen. Ook dit ga ik meestal uit de weg omdat ik bang ben voor hun reactie. Bang dat ze een oordeel over mij gaan vellen, terwijl ze meestal alleen maar een luisterend oor bieden en zo nu en dan advies geven. Een angst die ik snel onder controle moet gaan krijgen. Gelukkig is dit al vele malen minder als enkele jaren geleden, toen ging ik namelijk alle vormen van communicatie uit de weg.